Actueel

100 Jaar!

Ons bedrijf bestaat op 22 april 2019 100 Jaar!

Hendrik de Nooij is op 27 jarige leeftijd vanuit Ede in Heelsum zijn schildersbedrijf begonnen. De werkplaats huurde hij aan de Kerkweg. In 1920 is de werkplaats aan de Ottoweg 2a in gebruik genomen waar hij op hetzelfde perceel zijn eerste woning heeft laten bouwen.
Onze grootvader kwam uit een schildersfamilie in Ede. Zijn oudere broers hadden het schildersbedrijf van hun vader overgenomen en nog een broer in de zaak werd te veel. Op aanraden van zijn moeder is hij in Heelsum begonnen omdat daar veel schilderwerk was aan de 'royale' woningen met veel hout aan de gevels.

Pas in 1938 is hij gestart met het vervaardigen van Glas in Lood. Gezien de grote vraag in de woningbouw werd er gelijk een medewerker aangetrokken van glas atelier Bogtman uit Haarlem. Door acquisitie en contacten via kerk en bedrijfsleven is er een hele klantenkring in de regio opgebouwd. Voor glas in lood opdrachten na WOII onderhield onze grootvader contacten met aannemers op Aruba en Curaçao waaruit een behoorlijk aantal opdrachten kwamen.

Wim de Nooy (1927) onze vader, is vanaf 1953 in de zaak gekomen nadat hij een opleiding handtekenen aan de Koninklijke Academie in Den Haag en de opleiding tot meesterschilder aan de schilderschool (Nu NIMETO) in Utrecht had afgerond.
Veel van de bovengenoemde glas in lood projecten in 'de West' heeft Wim geheel kunnen uitvoeren samen met de glaszetter. Wim de Nooy is nog tot 2008 veel betrokken gebleven bij de zaak en heeft veel glas in lood mogen zetten waar zijn hartstocht lag.

Berend Jan is in oktober 1979 in loondienst gekomen en na een aantal vak- en bedrijfsgerelateerde certificaten, in 1992 mede-firmant geworden.

Henk is in 1985 in de zaak gekomen nadat hij de NIMETO opleiding schilderen heeft afgerond en daarna nog een periode werkzaam is geweest bij een schildersbedrijf in Utrecht.

Na de pensionering van Wim de Nooy in 1992 hebben wij , Berend Jan en Henk , de zaak voortgezet met alle mogelijke schilderwerk, (Isolatie)- glas, glas in lood en alle overige werkzaamheden die erbij horen, zowel in de regio Renkum als daarbuiten.

In december 2016 is de werkplaats met atelier verhuisd naar Doorwerth; een prettig pand van waaruit we onze werkzaamheden de komende jaren blijven voortzetten.
Samen met onze (groot)- ouders en alle opdrachtgevers en medewerk(st)ers van de afgelopen eeuw hebben wij dit 100 jarig jubileum bereikt.
En daar zijn we trots op!

 
De Nooy 100 jaar!

Onze
klanten

De Nooy werkt in opdracht van:

 • Particulieren
 • Bedrijven
 • Aannemers
 • Ver. van eigenaren
 • Stichtingen
 • (Semi) overheid

Erkend
schildersbedrijf

De Nooy is een erkend AF-schildersbedrijf dat al bestaat sinds 1919.

Werkzaamheden:
 • (Onderhouds)- schilderwerk; zowel buiten als binnen
 • Wandafwerking
 • HR++ isolatieglas
 • Inspectie & advies

Authentiek
Glas in lood

Authentiek én toekomstbestendig, want wij houden ook rekening met duurzaamheidseisen.

Werkzaamheden:
 • Snijden, zetten en plaatsen
  van glas in lood
 • Authentieke reparatie en renovatie

Contact
en offerte

Tel. 085 - 87 695 87
E-mail: info@denooy.com

Adres:

Postbus 14
6866 ZG Heelsum

Werkplaats en atelier:

Cardanuslaan 19 unit 3
6865 HJ Doorwerth